Vitaliteit door balans

Firstbeat meerdaagse hartslagmeting

Meerdaagse hartslagmeting geeft inzicht

De manier waarop het hart klopt geeft weer in welke staat het lichaam zich bevindt: in een actiestand (waarbij energie verbruikt wordt) of in een ruststand (waarbij energiereserves aangevuld worden). Vooral het herstel is belangrijk! We raken niet uitgeput of overspannen van de hoeveelheid stress, maar doordat we niet goed herstellen. De Firstbeat meerdaagse hartslagmeting geeft inzicht in de manier waarop het lichaam reageert op de activiteiten gedurende de dag en op de slaap.

De meting geeft antwoord op de volgende vragen:

  • hoe goed is de balans tussen stress en herstel op mijn dag?
  • hoe lang slaap ik en is mijn slaap voldoende herstellend?
  • beweeg ik voldoende en wat is het effect van mijn beweging op mijn fitnessniveau?

Uw eigen hartslagmeter: Firstbeat Life

Met Firstbeat Life ontvangt u uw eigen hartslagmeter. Via de Firstbeat Life app kunt u op elk gewenst moment en onbeperkt hartslagmetingen starten, waarbij u kunt kiezen voor een meting van 1, 2, 3, 4 of 5 dagen. In de app houdt u bij wat u aan het doen bent. Wanneer u de app opent, synchroniseert deze met uw hartslagmeter en krijgt u direct inzicht in het effect van uw leefstijl op uw stressniveau. Aan het eind van elke meetperiode vindt u een uitgebreide rapportage in de app. Firstbeat Life is de manier om het effect van een gezonde leefstijlverandering te monitoren! Vergelijk metingen over de tijd en ontdek het effect van uw leefstijlverandering op uw stress-herstelbalans, uw slaap en uw fitness niveau. Hoe het werkt kunt u  zien in deze video.

De kosten bedragen:

  • € 225 voor het Firstbeat Life 6 maanden pakket: hartslagmeter, elektroden, Firstbeat Life app en een online 30-minuten gesprek bij start van het programma
  • € 45 voor elke 3 maanden verlenging van de Firstbeat Life service
  • € 15 voor een zak extra elektroden (50 stuks)
Eenmalige 5-daagse hartslagmeting: Firstbeat Lifestyle Assessment

Wanneer u kiest voor een Firstbeat Lifestyle Assessment ontvangt u een lichtgewicht hartslagmeter met een set elektroden, die u 5 dagen en nachten draagt. In een online dagboek houdt u bij wat u aan het doen was. Na afloop van de meting stuurt u de hartslagmeter retour. De gegevens van de hartslagmeter en uw dagboekaantekeningen worden gecombineerd tot een rapportage. De rapportage ontvangt u via email. U kunt ervoor kiezen om de rapportage zelf door te nemen met behulp van de Firstbeat Interpretatie-handleiding. Tegen een meerprijs kunt u de meting doornemen in een online gesprek met een Firstbeat leefstijl deskundige.

De kosten bedragen:

  • € 150 voor een 5-daagse hartslagmeting, inclusief rapportage via email
  • € 195 voor een 5-daagse hartslagmeting, inclusief rapportage via email en online 30-minuten gesprek

Bent u therapeut en wilt u een Firstbeat hartslagmeting bestellen voor uw cliënt? Gebruik dan dit formulier.

Deze video laat zien hoe de Firstbeat Lifestyle Assessment in zijn werk gaat.