Vitaliteit door balans

Mijn Leefstijl Plan

Het nieuwe model voor een gezond leven! Leefstijl gaat niet alleen over slaap, voeding en beweging, maar ook over innerlijke balans, over in verbinding zijn met jezelf en met je omgeving, over het maken van keuzes die bij je passen en over de manier van omgaan met alles wat op je pad komt.

Hoe scoor jij? Doe de gratis vragenlijst!
(English version)

Ben je uit balans geraakt of wil je gewoon meer leren over gezonde leefstijl? Schrijf je dan in voor de online cursus “Mijn Leefstijl Plan“.

Online training “Beter slapen”

Een cursus vol informatie en wetenswaardigheden over de slaap, methoden om zelf de slaap te onderzoeken, tips om beter te slapen en een stappenplan voor als het slapen niet goed gaat. Inclusief een volledig stappenplan om te komen tot een gezonde en herstellende slaap.

Meer informatie…..

Firstbeat meerdaagse hartslagmeting

De manier waarop het hart klopt geeft weer in welke staat het lichaam zich bevindt: in een actiestand (waarbij energie verbruikt wordt) of in een ruststand (waarbij energiereserves aangevuld worden). Met de Firstbeat hartslagmeter krijg je inzicht in het effect van jouw gedrag op de balans tussen stress en herstel, op de kwaliteit van de slaap en op je fysieke conditie.

Nieuwsgierig hoe dat werkt? Bekijk de video

Meer informatie…..

Waarom deze website?

We leven in een wereld met veel prikkels, waarin de druk vaak hoog is. Rust is niet vanzelf ingebouwd in onze dagen en ontspannen is een uitdaging geworden.

Slaapproblemen en stressklachten komen steeds meer voor, zelfs bij jonge kinderen. Het is lastig om vitaal te blijven en op een goede manier om te gaan met alles wat op ons afkomt.

Vitaliteit betekent dat je geestelijk en lichamelijk krachtig en energiek bent. Je kunt aan wat van je gevraagd wordt en als het tegenzit lukt het je om je draai weer te vinden.

Ons hoofd en ons lichaam werken samen. Om gezond te blijven is het belangrijk dat beide goed aangestuurd worden. Gaat dat mis, dan raken we uit balans.

Dan worden we een kip zonder kop: we doen dingen zonder erbij na te denken. Of we worden een kop zonder kip: we zitten in ons hoofd en vergeten ons lijf.

Uit balans? Er is niets kapot, maar er gaat wat mis bij de aansturing van jezelf. Je hebt inzicht nodig in je eigen gedrag: wat helpt om gezond te blijven en wat niet?

Je eigen gebruiksaanwijzing ontdekken? In balans komen en blijven? Op deze website vind je manieren om dit te bereiken.

Daniƫlle Matto

GZ-psycholoog / biofeedback therapeut, Praktijk "Kracht door balans", Amersfoort