Biofeedback is een methode waarbij lichaamssignalen gemeten worden: ademhaling, hartslag, spanning in de schouders en warmte/vochtigheid van de hand. Deze lichaamssignalen worden onbewust aangestuurd en veranderen door uw mate van spanning (stress vs ontspanning).

 

Het is interessant om te kijken of u ontspannen kunt zijn, hoe u reageert tijdens stress en of u weer in staat bent om te ontspannen na een stressreactie. Via een biofeedback stressprofiel meting kunnen we onderzoeken op welke wijze u uit balans geraakt bent. Op basis van de biofeedback meting kan de behandeling nog beter aangepast worden aan uw behoeftes.

 

Soms wordt biofeedback ook als trainingsmethode ingezet. Tijdens de training kijkt u mee op een computerscherm, waardoor u direct het lichamelijk effect ziet van een beangstigende gedachte, geconcentreerd nadenken, een rustige manier van ademen, een geruststellende gedachte, etc. U leert uw specifieke stressreactie herkennen en om te buigen naar een meer ontspannen staat.

 

De training wordt indien u dat wilt aangevuld met biofeedback trainingsapparatuur voor thuisgebruik, zoals een handthermometer, de PIP ontspanningstrainer, een ademhalings app of een app voor training van de hartslag.

 

Bekijk hier een korte video over biofeedback.

 

 

Biofeedback kan plaatsvinden als onderdeel van het begeleidingstraject op de praktijk.

 

Het is ook mogelijk om een biofeedback stressprofiel meting te laten doen als losse dienst.
In een anderhalf uur durende afspraak krijgt u:

  • een voorgesprek met uitleg over de meting
  • de biofeedback stressprofiel meting (van ademhaling, hartslag, spierspanning van de schouders, handwarmte en handvochtigheid)
  • bespreking van het resultaat
  • advies op maat

Meer informatie over de biofeedback stressprofiel meting als losse dienst kunt u vinden via deze link.