Kracht door balans

 

Psychologische zorg en biofeedback

 

 

StartpaginaPsychologische zorgBiofeedback en AVEPraktijkinformatieContactDownloads  

 

Herstel van de innerlijke balans leidt tot gezondheid

Het lichaam in balans brengen via biofeedback

Ons lichaam reageert continu op wat we denken en op wat we voelen. Vaak zijn deze lichaamsreacties functioneel, maar soms ook niet.  Wanneer u uit balans raakt reageren zowel uw lichaams als uw geest daarop. U kunt slechter uw aandacht bij dingen houden, er ontstaat een onrustig gevoel en soms zijn er ook duidelijke spanningsklachten in de zin van hoofdpijn, nek-schouderpijn, hartkloppingen, hyperventilatie en paniekaanvallen. In die gevallen combineren we de gesprekken met biofeedback.

 

Biofeedback meting

Biofeedback is een methode waarbij lichaamssignalen gemeten worden: ademhaling, hartslag, spanning in de schouders en warmte/vochtigheid van de hand. Na de meting is duidelijk op welke wijze u uit balans geraakt bent. Op basis van die informatie kan de behandeling nog beter aangepast worden aan uw behoeftes.

 

Aanvraag biofeedback meting

 

Biofeedback training

Soms wordt biofeedback ook als trainingsmethode ingezet.

Tijdens de training kijkt u mee op een computerscherm, waardoor u direct het effect ziet van een beangstigende gedachte, geconcentreerd nadenken, een rustige manier van ademen, een geruststellende gedachte, etc.  Lees meer over de behandeling bij Kracht door balans van: 

 

StressAngstHoge bloeddrukSlaapproblemen

 

Bekijk video biofeedback

 

Bent u therapeut en wilt u meer informatie over de opleiding tot biofeedbacktherapeut, kijk dan op www.biofeedbackopleiding.nl

 

De hersenen in balans brengen via Audio Visuele Entrainment (AVE)

AVE is een vorm van hersentraining. Door middel van het toedienen van geluid via een koptelefoon (audio) en lichtpatronen via een speciale bril (visueel) kan de activiteit van de hersenen be´nvloed worden. Afhankelijk van het type stimulatie worden de hersenen meer ontspannen of juist alerter. U kunt bij Kracht door balans laten testen welk AVE programma het meest geschikt is. Daarna kunt u de AVE behandeling zelf thuis uitvoeren door middel van het huren of aanschaffen van een AVE toestel. Voor meer informatie over de AVE methode en het huren of aanschaffen van een AVE toestel, klik hier.